Independent People Logo VI box logga arbetskraft 2.0 VA logga https://varmlandsprojektparaply.se/app/uploads/2018/05/eu_logo.png https://varmlandsprojektparaply.se/app/uploads/2021/03/amif-1.png https://varmlandsprojektparaply.se/app/uploads/2021/03/erasmus.png

Webbinarium och rapportsläpp 19/10: Unga som varken arbetar eller studerar

Den 19 oktober kl 10.00-11.15 ordnar Forte ett webbinarium för att lansera rapporten Unga som varken arbetar eller studerar – en kartläggning och kunskapsöversikt. Förutom att beskriva denna grupp av unga går rapporten igenom forskningen kring effekter av olika insatser inom skola och arbetsmarknad.

Förhoppningen är att den ska utgöra ett kunskapsbaserat underlag för diskussioner och beslutsfattande inom området. Rapporten är framtagen av Anders Forslund, professor vid Uppsala universitet och verksam vid Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering samt Linus Liljeberg, Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering.

Webbinariet arrangeras av forskningsrådet Forte i samarbete med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), som på uppdrag av regeringen stödjer kommuner och regioner i arbetet med unga som varken arbetar eller studerar.

Medverkande:
Anders Forslund, Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering
Linus Liljeberg, Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering
Rebecka Herdevall, utvecklingsledare vid Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Karin Tillhagen, samordnare för kommunala aktivitetsansvaret inom Stockholms stad
Anders Ljungberg, enhetschef vid analysavdelningen, Arbetsförmedlingen
Jonas Björck, generaldirektör Forte
Teresia Weinberg, forskningssekreterare Forte och moderator

Mer info och anmälan 

 

Vi som jobbar med projekten