Inbjudan till grundkurs i lösningsfokuserat arbets- och förhållningssätt, Avesta

Inom projektet ”Lärande och Utveckling FINansiell SAMordning” ges möjlighet att gå en 6-dagars grundutbildning i lösningsfokuserat arbets- och förhållningssätt.

Ett lösningsfokuserat arbets- och förhållningssätt kännetecknas av ett framtidsperspektiv, där klienters och organisationsföreträdarnas resurser och kvaliteter utgör grunden för utveckling och förändring. Konkreta tekniker erbjuds som ger en rad olika möjligheter till användning i olika sammanhang. Deltagare kommer att bygga vidare på och utveckla färdigheter i coachning, att starta och bygga vidare på förändring och att stärka samarbete, även då förutsättningarna är begränsade eller då det finns omfattande hinder. Deltagare kommer att lära sig mer om hur denne kan underlätta för klienter eller medarbetare att ta ansvar och själva driva förändringar, samt hur dessa blir experter på sin egen situation, särskilt där det är tufft eller svårt. Deltagare kommer att vidare att upptäcka än mer om den fantastiska kraft som ligger i vårt språk och hur de i samtalet med klienten kan stödja, på ett enkelt sätt, hållbara och säkrare lösningar, även i röriga situationer.

När:
9-10 september
20 september
9 oktober
11 november
10 december.
Alla dagar mellan kl 09.00 – 16.00.

Var: Best Western Nya Star, Avesta

Kostnad: Ingen (finansieras av ESF projektet Lärande och Utveckling FINansiell SAMordning)

Utbildningsledare: Jonas Wells, förbundschef/utbildningsledare vid Södra Dalarnas Samordningsförbund som har en gedigen bakgrund som utbildare i arbets- och förhållningssättet sedan flera år tillbaka.
Vill ni veta mer om honom eller utbildningen, tveka inte att kontakta honom på jonas.wells@avesta.se eller tel: 0706380617.

Till vem: Utbildningen vänder sig till Dig som arbetar med förändringsarbete inom rehabiliteringsområdet i Dalarna, Gävleborg och Värmland och arbetar inom regionen, försäkringskassan, arbetsförmedlingen eller inom kommunerna i området. Platser fördelas så att alla organisationer har möjlighet att vara representerade.

Läs mer om utbildningen och upplägg här >>

Anmälan sker genom att boka din plats här >> Sista dag för anmälan är 30 juni

Obs begränsat antal platser. Beslut om vilka som får plats tas av berörda förbundschefer. Bekräftelse på anmälan skickas ut till alla anmälda cirka en månad innan kursstart.

Vid frågor angående anmälan kontakta Värmlandsprojektparaply:
malin.andersen@karlstad.se
linda.johansson2@karlstad.se
jennie.holmberg@karlstad.se

Projekt

Lärande och Utveckling FINansiell SAMordning

Läs mer