Inbjudan till digital grundkurs i lösningsfokuserat arbets- och förhållningssätt

Inom projektet ”Lärande och Utveckling FINansiell SAMordning” ges möjlighet att gå en 6-dagars digital grundutbildning i lösningsfokuserat arbets- och förhållningssätt.

Ett lösningsfokuserat arbets- och förhållningssätt kännetecknas av ett framtidsperspektiv, där klienters och organisationsföreträdarnas resurser och kvaliteter utgör grunden för utveckling och förändring. Konkreta tekniker erbjuds som ger en rad olika möjligheter till användning i olika sammanhang. Deltagare kommer att bygga vidare på och utveckla färdigheter i coachning, att starta och bygga vidare på förändring och att stärka samarbete, även då förutsättningarna är begränsade eller då det finns omfattande hinder. Deltagare kommer att lära sig mer om hur denne kan underlätta för klienter eller medarbetare att ta ansvar och själva driva förändringar, samt hur dessa blir experter på sin egen situation, särskilt där det är tufft eller svårt. Deltagare kommer att vidare att upptäcka än mer om den fantastiska kraft som ligger i vårt språk och hur de i samtalet med klienten kan stödja, på ett enkelt sätt, hållbara och säkrare lösningar, även i röriga situationer.

När:
7-8 november
15 november
12 december
14 januari
14 februari
Alla dagar mellan kl 09.00 – 15.30.

Digital plats: Vi nyttjar plattformen Zoom

Kostnad: Ingen (finansieras av ESF projektet Lärande och Utveckling FINansiell SAMordning)

Utbildningsledare: Jonas Wells, förbundschef/utbildningsledare vid Södra Dalarnas Samordningsförbund. Jonas har en lång och gedigen bakgrund som praktiker i arbets- och förhållningssättet samt en etablerad roll som utbildare genom samordningsförbunden i Mellansverige sedan många år tillbaka.
Vill ni veta mer om Jonas och utbildningen, tveka inte att kontakta jonas.wells@avesta.se eller tel: 0706 38 06 17

Till vem: Utbildningen vänder sig till Dig som arbetar med förändringsarbete inom rehabiliteringsområdet i första hand Värmland men även för er i Gävleborg och Dalarna, och arbetar inom regionen, försäkringskassan, arbetsförmedlingen eller inom kommunerna i området. Platser fördelas så att alla organisationer har möjlighet att vara representerade.

Läs mer om utbildningen och upplägg här >>

Anmälan sker genom att boka din plats här >> Sista dag för anmälan är 27 september.

Obs begränsat antal platser. Beslut om vilka som får plats tas av berörda förbundschefer. Bekräftelse på anmälan skickas ut till alla anmälda cirka en månad innan kursstart.

Vid frågor angående anmälan kontakta Värmlandsprojektparaply:
malin.andersen@karlstad.se
linda.johansson2@karlstad.se
jennie.holmberg@karlstad.se

Projekt

Lärande och Utveckling FINansiell SAMordning

Läs mer