varmland_react_box Independent People Logo VI box logga arbetskraft 2.0 VA logga https://varmlandsprojektparaply.se/app/uploads/2018/05/eu_logo.png https://varmlandsprojektparaply.se/app/uploads/2021/03/amif-1.png https://varmlandsprojektparaply.se/app/uploads/2021/03/erasmus.png

Ta del av Connext for inclusions handbok ”Games, seriously?”

 

Vårt mål? -Att förhindra utslagning, skolavbrott och arbetslöshet bland utrikesfödda och ungdomar.

Vår metod? -Seriösa spel.

Våra lärdomar? -En stark tro på dessa spel som ett kraftfullt verktyg för att lära, reflektera och ansluta.

Med ett ord: Empowerment.

Låt oss se om du också kommer att bli inspirerad av kraften i seriösa spel. CONNEXT for Inclusion är ett internationellt ESF-projekt som löper från 2018 till 2021 med partners från Belgien (Flandern), Finland och Sverige.

Två år av transnationella diskussioner, piloter och utvecklingsprocesser relaterade till spel har nu sammanställts i en handbok. CONNEXT For Inclusion är stolta över att presentera: handboken Games, seriously!?

En handbok om seriösa teman som använder spel som ett verktyg för motivation och empowerment.

Games, seriously!?  handboken sammanfattar gamification-metoden för CONNEXT Games, och presenterar praktiska exempel på spelprocesser och spelutmaningar som genomförts. Några frågor som diskuteras i handboken inkluderar:

  • Varför ska man använda spel som ett verktyg?
  • Vilka är stegen i spelutveckling?
  • Hur kopplas empowerment med spel?
  • Varför och hur man involverar deltagarna i att skapa spel?
  • Hur kan man använda spel för att stödja inkludering och jämlikhet?

Samskrivning fungerade som en berikande och pedagogisk process för författarna till denna handbok från Belgien, Finland och Sverige. Vi upptäckte också ett nytt koncept som kristalliserar vad vi har gjort hela tiden: spelbaserad empowerment. Vi har i praktiken märkt att spel har en inspirerande och engagerande kraft. Vi är också övertygade om att de kan användas för olika målgrupper och att stödja de på ett meningsfullt sätt.

Vi välkomnar dig nu att läsa handboken, bli inspirerad och fortsätta utforska spelbaserad empowerment tillsammans med oss!

Games, seriously!? Seriösa spel som ett verktyg för empowerment

 

Länk till handboken:

https://gamewise.io/en/handbook-games-seriously

Vi som jobbar med projekten